Alle foto's zijn gemaakt in de vrije natuur, met een minimum aan verstoring. Belichting op diafilm fujichrome sensia 100, provia 100 of velvia 50 ; en digitaal. De dia's zijn gescand om op deze site te tonen. Er is geen gebruik gemaakt van digitale manipulatie! Hetgeen je hier ziet op het scherm, zag ik ginder door mijn lens. Alle foto's zijn beschermd door een copyright; Rudi is ook lid van Sofam.

Peru


Drie maanden verkende Rudi samen met enkele vrienden het Zuid-Amerikaanse land Peru. Dit land heeft veel te bieden qua natuur. Het Andesgebergte was het eerste doel. Om op te warmen bezochten ze het hoogst gelegen meer in Peru, nl. Lago Junin (en niet het titicaca meer) en het onaardse landschap van 'Bosques de piedras'. Daaropvolgend werden gedurende een maand de besneeuwde toppen van de Andes verkend. Om wat te acclimatiseren bedwongen ze de vulkaan Mismi, waar ze ook de bron van de amazonerivier passeerden. De Chachani vulkaan was de volgende uitdaging, maar door het slechte weer hebben maar enkelen de top bereikt. Meer naar het noorden bedwongen ze de Pisco. De Huascaran, de hoogste berg van Peru, had de apotheose moeten zijn, maar door lawinegevaar hebben ze de 6300 meter hoge Chachani moeten kiezen. 300 meter voor de top hebben ze spijtig genoeg moeten omkeren wegens te vermoeid en daardoor te gevaarlijk.
Ze trekken het Andesgebergte over en belanden in het warme, vochtige tropisch regenwoud. Ze verkennen het Tambopata Nationaal park en varen de madre de dios rivier op richting Manu national park. Na een lange terugtocht via Cusco naar Lima, belanden ze op het onbekende eilandje Gallan.
Meer over deze reis kan je lezen bij belevenissen, Peru.
N
A
T
U
R
E
C
A
L
L

©

R
u
d
i

D
e
l
v
a
u
x