Alle foto's zijn gemaakt in de vrije natuur, met een minimum aan verstoring. Belichting op diafilm fujichrome sensia 100, provia 100 of velvia 50 ; en digitaal. De dia's zijn gescand om op deze site te tonen. Er is geen gebruik gemaakt van digitale manipulatie! Hetgeen je hier ziet op het scherm, zag ik ginder door mijn lens. Alle foto's zijn beschermd door een copyright; Rudi is ook lid van Sofam.
Rudi Delvaux
lid van en


Hij loopt de benen vanonder zijn lijf, met 20 kg fotomateriaal op zijn schouders. Tijdens zijn tochten maakte hij vanalles mee: wegzakken in het moeras, schijnaanvallen van bosolifanten en een gorilla, spookkrabben kruipend over zijn benen, dikke bloedzuigers op de onderbenen, slapen op krakende gletsjers op 5500 meter hoogte...

Het begon allemaal in het tropische regenwoud van Borneo, mei 1993. Toen 24 jaar, probeerde Rudi met een simpele Praktica-camera neusapen te fotograferen. De foto's zagen er niet uit, maar hier ontstond wel zijn passie voor natuurfotografie. Een jaar later zat hij in Madagascar en kort daarop in Noorwegen en Schotland. Net voor hij naar Malawi trok, kocht hij zich deftig tweedehandsmateriaal: een Nikon F801 met enkele lenzen. En toen ging het plots erg snel: met avondschool fotografie leerde hij de technische knepen van het vak en door lid te worden van een club ervaren natuurfotografen, het huidige Natuur in Beeld, leerde hij veel bij over natuurfotografie. Ook sloot hij zich aan bij bvnf (bond verantwoorde natuurfotografie) om daar ervaringen uit te wisselen. Hij koos vanaf dan zijn reisbestemmingen in functie van de fotografische mogelijkheden. Natuurfotografie is voor Rudi al lang geen hobby meer, eerder een passie en een belangrijk deel van zijn leven.

Rudi houdt zich enkel bezig met fotograferen in de vrije natuur. Deze tak in de fotografie onderscheidt zich van andere door de onmogelijk te manipuleren onderwerpen. Probeer maar eens aan een leeuw te vragen of hij zijn tanden laat zien... Om tot goede resultaten te komen, heb je veel natuurkennis en geduld nodig... en een stevige dosis geluk. Zoofotografie en digitale manipulatie zijn niet aan hem besteed. Hij heeft er niets op tegen dat anderen dat doen, maar ze moeten dat wel bij hun foto's vermelden. Anders doen ze het werk van de wildlife photographer te kort.
N
A
T
U
R
E
C
A
L
L

©

R
u
d
i

D
e
l
v
a
u
x